Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Passit pois aatesotureilta

Syyriassa ja Irakissa taisteleva IS-järjestö jatkaa etenemistään. On arvioitu, että järjestöllä on useiden miljardien omaisuus. Juuri tämä raha tekee tästä järjestöstä niin vaarallisen. He ovat saaneet houkuteltua länsimaista taistelijoita omiin riveihinsä lupaamalla tästä suuren rahallisen palkkion. Moni tarttuu tähän tarjoukseen, koska kotouttaminen ei omassa maassa ole onnistunut.

Nyt nämä länsimaiset aate/palkkasoturit ovat palaamassa kotimaahansa, ja tästä ollaan huolissaan. Huoli on aiheellinen siksi, koska jotkut taistelijat ovat matkallansa radikalisoituneet ja haluavat jatkaa aatesoturina omassa kotimaassaan. Kenties he saavat siitä jopa palkkaa?

Tämmöisessä tapauksessa voi jopa koko valtio joutua ikävään asemaan kansainvälisesti, jos Suomen kansalaisuuden omaava aatesoturi matkustaisi esimerkiksi Venäjälle ja suorittaisi siellä jonkinlaisen pommi-iskun. Ihan vain siksi, että haluttaisi aiheuttaa levottomuutta länsimaissa. Miksi meidän pitää antaa tämmöinen mahdollisuus?

Jos on valmis kuolemaan jonkun muun, kuin oman maansa puolesta, niin heille tulisi myös antaa mahdollisuus asua sellaisessa maassa, jonka puolesta he ovat valmiita kuolemaan. Ja sen tahon joka tämmöisiä sotureita vastaanottaa, tulee sellainen mahdollisuus tarjota.

Kyse ei ole pelkästään Syyriasta tai Irakista. Jonkin aatteen vuoksi taistelevia voi tällä hetkellä olla vaikka Ukrainassakin. Minun mielestäni tulisi mitätöidä kaikkien sellaisten henkilöiden passit, jotka ilmiselvästi ovat lähteneet ulkomaille sotimaan.

Kun Suomen kansalainen taistelee vieraalla maaperällä, tulee sen minun mielestä perustua valtion päätökseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

EIkös kaikki sotimaan lähtevät mene sinne juuri aateen vuoksi. Suomalaisia lähtee joka sotaan joita maailmalla käydään ja nyt puhun kantasuomalaisista. Esim aikoinaan Törni yms. Otetaanko heiltä myös passi pois ja sekö ratkaisee ongelmat?

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Passi pois vaan. Sitten voisi hakea sen maan kansalaisuutta, jonka puolesta taistelee. Tämä periaate ei katso ihonväriä tai syntyperää.

Pekka Heliste

Jos taistelee yksityisissä palkka-armeijoissa niin mistä silloin haetaan passia ?Ei kai työnteon perusteella voi passia ottaa ?

Pekka Heliste

Israelin armeijassa palvelee n 200 kantasuomalista joka vuosi ja osallistuu palestiinalisetn tappamiseen.

Ilmeisesti Suomi käy uskonsotaa, koska muslimeja saa tappaa rangaistuksetta ?

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Googlasin asiasta ja löysin tämän:
http://areena.yle.fi/tv/1297641

On se ihme, että riittää intoa tukea toisen maan armeijan reserviläisiä ettei heidän itse tarvitse tulla tekemään noita töitä. Näin tuossa videossa hyväuskoiset Suomalaiset tekevät.
Ilmeisesti toisen maan armeijan reserviläiset ovat heille tärkeämpiä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset