Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Yritykset kulttuuria kuluttamaan

Kokkolassa on kokoisekseen kaupungiksi ihan hyvä kulttuuritarjonta. Yhteiskunnallisessa kaupungistumiskierteessä kulttuuritarjonta on kaupungin houkuttelevuutta lisäävä tekijä, jota jokainen kaupunki tarvitsee kun ihmiset valitsevat missä kaupungissa haluavat asua. Myös työpaikkatarjonta on merkittävä syy, kun ihmiset tekevät valintaa missä paikkakunnalla haluavat elää. Tässä asiassa kulttuuri ja yrityselämä kohtaavat ja tukevat toisiaan. Yrityselämä voi saada helpommin työvoimaa kasvun tueksi, käyttää monipuolista kulttuuritarjontaa henkilöstönsä virkistämiseen ja uusien asiakassuhteiden luomiseen.

Yrityselämällä on yhteiskunnallinen velvollisuus tukea kuntaa, joka mahdollistaa niiden menestymisen ja kasvun. Kaikki suuret yritykset eivät välttämättä maksa esimerkiksi yhteisöveroa kotikuntaansa, josta huomattava osa jää myös kunnan omaan käyttöön. Tällä rahalla kunta voi rakentaa yrityselämän tarpeisiin teitä ja tietoverkkoja, sekä sen työvoiman tarpeisiin kouluja ja terveyskeskuksia. Toivon että alueemme yrityselämä näkee kulttuuritarjonnan itsellensä tärkeänä, osaavan työvoiman vetovoimatekijänä, ja pystyy kompensoimaan alueen kulttuuritarjontaan tehtäviä leikkauksia osallistumalla runsaan kulttuuritarjontamme käyttämiseen.

 

 

Kirjoitus oli mielipidekirjoituksena Kokkola-lehdessä 08.11.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juha Hämäläinen

Kulttuuri kuuluu harrastuksiin kuten urheilu tai postimerkkeily. Suositan, että kukin harrastaja maksaa harrastuksensa kulut itse.

Vakavasti puhuen emme nähdäkseni tarvitse kokopäivätoimisia verovaroin ylläpidettyjä näyttelijöitä, maalareita, urheilijoita, elokuvaohjaajia, artisteja tai kirjailijoita sen enempää kuin verovaroin elätettäviä filatelisteja.

Kussakin kunnassa voi kukin vapaa-ajalla ja vapaaehtoisilla maksuilla pyörittää mitä tahansa harrastustoimintaa yksin tai ryhmissä. Verovaroille on oleellisesti tärkeämpiä kohteita riittämiin.

Toimituksen poiminnat