Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Koska vain kurjuutta mulle, niin välillä sitten sullekin

SAK: hallitus, joka koostuu jäsenliittojensa puheenjohtajista, ilmoitti 13.08. aloittavansa järjestölliset toimet, jos hallitus ei peräänny aikeista helpottaa irtisanomisia alle 20 hengen yrityksissä. Tänään SAKn jäsen teollisuusliitto ilmoitti, että se on valmis aloittamaan nämä järjestölliset toimet, joista ilmoitetaan tarkemmin myöhemmässä vaiheessa. Teollisuusliiton mukaan ”Sipilän hallituksen syntilista työelämän heikennyksissä on synkeän pitkä. Työntekijöitä on kuritettu työsuhdeturvaan, koulutukseen ja työttömyysturvaan kohdistuvilla leikkauksilla.”

Kaikkien SAK:n jäsenliittojen hallintojen jäsenet ovat kokoontumassa 5-6.10. Edellisen kerran vastaavanlainen kokous pidettiin 23.01., ja se johti 02.02. yhden vuorokauden poliittiseen lakkoon. Todennäköisesti emme tule näkemään tällä kertaa mitään yhden vuorokauden poliittista lakkoa, vaan jotain paljon rajumpaa. Nyt kun AY-liike on kerran pakotettu käynnistämään koneensa, on sitä myös sitten vaikea pysäyttää. Takaisinantamisen henki kentällä on kova, sillä takaisin haluttaisi antaa heti kerralla koko KIKY:n ja syrjivän aktiivimallin mitalla. Hallitus vaalirahoittajineen tulevat saamaan varmasti sen, mitä ovat tilanneet, ja sen jälkeen kukaan ei varmasti voita enää yhtään mitään. Aikaa ideologisten ja työllisyystilannetta parantamattomien lakikaavailujen perumiseen ei ole pitkälti, joten ne kannattaisi perua aika nopeastikin.

Minä pääluottamusmiehenä olen kentän ääni ja toivottavasti Sipilä luet terveiseni sinulle, Sorvaile sinä vain kakkaroita ja SOTE-nuijia, me ammattiyhdistysliikkeessä sorvaamme työmarkkinavasaraa, eikä se ole tehty puusta, vaan jostain paljon kovemmasta, koska se tulee kovaan käyttöön.

On viimein tulossa tilanne, jossa oikeistohallitus, sen puolesta vuosia rummuttaneet, sekä kaiken tämän pelleilyn rahoittajat ovat viimein saamassa kunnolla siipeensä, ja tälle tulee olemaan palkansaajien laaja tuki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Sosialidemokratian perustavanlaatuinen ongelma on se, että se ei kyseenalaista kapitalistista talousjärjestelmää.

Näin ollen sosialidemokratia jättäytyy kapitalistisen talouden suhdannevaihteluiden armoille.

Rosa Luxemburg: Reformismi vai Vallankumous

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Se alkaa kaikille pitkällä aikavälillä miettiville selvää, että globaalilla tasolla tulonjako on enemmän tai vähemmän sairas ja muutoksia on pakko tähän tehdä kestävän kehityksen suuntaan ja yhdenvertaisempaan tulonjakoon liittyen, koska mikään kansa ei oikeasti halua tai kestä suuria muuttoliikkeitä.

Minä olen tätä mieltä ja olen SDPn jäsen, eikä sitä sata vuotta sitten kuolleen henkilön kirja muuksi muuta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jotkut totuudet ovat paljon vanhempia kuin sata vuotta. Uskotko Pythagoraan lauseen paikkansapitävyyteen? (Vai ymmärrätkö sen niin hyvin, että kyse ei edes ole uskosta?)

Muuten on mielenkiintoista, että nykyisin muodissa olevan taloustieteen haaran kannattajat pitävät Marxin analyysia vanhentuneena ja turvautuvat sen takia vielä sata vuotta vanhempaan Adam Smithin analyysiin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sosialidemokraatit masinoivat poliittisia lakkoja. Voihan sitä aloittaa vaalitaiston näinkin...

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Kovat on puheet esim.teollisuusliitolla,mutta me ABB:llä nauretaan niille.
Meillä tuli keväällä palkkauudistus,jossa pahimmissa tapauksissa palkat putosi
jopa 700 euroa/brutto kuussa.
Riku ja ylensyönyt Turja levitteli käsiään ja totesivat,että sopimuksissa oli porsaanreikä,jota työnantaja käytti härskisti hyväksi.
Nämä leikkaukset koski lähinnä pitkään palvelleita.
Meikäläistä huvittaa nää kojamon miljonäärit ja haistatan pitkät paskat!!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikö Teollisuusliitto silloin avittanut?

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Ei,kuten sanoin,niin levittelivät käsiään.Siinä kaikki.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

Nyt ne vaativat kuitenkin vaalilakkoihinsa osallistumista varmaankin myös ABB:n jäseniltään.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #8

Jäsenmäärä supistui meidän kohdalta huomattavasti,ja eiköhän noi asiat saa yhtä huonolle tolalle maksamatta noille kaiken maailman turjakkeille.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tulee mieleen takauma lapsuudesta, kun isä lähti hakemaan lannoitteita Kemiran tehtailta. Jonotettuaan traktorin kanssa rekkajonon perässä muutaman tunnin arvon työläiset päättivät painaa perseen penkkiin ja ryhtyä johonkin työnseisaukseen. Arvata saattaa, että reissulta palasi varsin vihainen maanviljelijä. Ai että demarit saivat kuulla kunniansa.

Tällaiset tempaukset pistävät edelleen sylettämään. Demarit osaavat kyllä tämän lakkoilun jalon taidon - panna viattomat ihmiset kärsimään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Lakossa yleensä osattomatkin saavat osansa.
Tietysti duunarit voisivat laittaa mustan hihamerkin ja jatkaa hommia.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Miten raju tämä lakko on? Kestääkö se kenties useamman päivän tai viikon?

Ihmettelen vaan teidän käytöstä. Mikään ei riitä. Menkää vaan lakkoon seurauksista välittämättä.

Tämä kirjoitelma on rimanalitus Petri Partaselta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerron jo valmiiksi, etten ota osaa ammattiyhdistysten vaatimiin taisteluihin. Toivoakseni kovin moni muukaan jäsenistöstä ei asetu SAK:n ja SDP:n vaaliveturiksi.

Toimituksen poiminnat