Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Vastaus Keski-Pohjanmaalta ministeri Lintilälle

Elinkeinoministeri Lintilä haastattelussaan Helsingin Sanomille 8.9. kuvaili työttömiä pleikkaria pelaaviksi peräkammarin pojiksi. Hänen mukaansa myös hallituksen kaavailema irtisanomissuojan heikentäminen ei sitä kuitenkaan tee.

Jos olisin tällä hetkellä työtön, niin minua alkaisi jo pikkuhiljaa harmittamaan jatkuvat yleistykset joita työttömistä heitetään. Varsinkin ne harmittaisivat, jos niitä heiteltäisi noinkin korkealta tasolta. Yritysten itsensäkin mielestä kohtaanto-ongelman suurin syy on se, että osaaminen ja työt eivät kohtaa. Tämän vuoksi työttömät tulisikin kohdata ihmisinä henkilökohtaisine tarpeineen, ja antaa mahdollisuus henkilökohtaisineen suunnitelmaan osaamisen päivittämiseksi. Näitä työttömät tarvitsevat, eivät ideologisia syyllistyksiä.

Ne työttömät, jotka ovat aidosti taantuneet ”peräkammarin pojiksi”, tarvitsevat paljon muitakin palveluita kuin vain osaamisen päivittämistä. Heitä ei auteta syyllistämällä, jos elämä on ollut lapsesta saakka täynnä vastoinkäymisiä. Ei ole lapsen syy, jos edellisen lama-ajan vanhemmat eivät ole kyenneet heitä kasvattamaan. Se on myös yhteiskunnan syy, ja yhteiskunnalla on myös velvollisuus tämä kierre katkaista. Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että kaikki täytyy pitää mukana?

Kerroit myös, ettei irtisanomissuojan heikentäminen heikennä sitä, koska meitä velvoittavat mm. kansainväliset ILO:n sopimukset. Olen tutustunut henkilökohtaisesti ILO:n vuosittaisen kokouksen kautta miten sopimusten rikkomisia käsitellään. Vuosittain eri maista tulee sopimusten rikkomisista jopa tuhansia valituksia. Lopulliseen käsittelyyn otetaan vuosittain kuitenkin vain 24 tapausta. Seurauksena näille 24 maalle heristellään sormea, sillä YK:n alaisella ILO:lla ei ole mitään toimeenpanovaltaa. Se voi korkeintaan vain torua valtioita.

ILO on YK:n ainoa kolmikantainen toimielin. Jos hallitus kunnioittaa kansainvälistä kolmikantaa yhtä vähän kuin se kunnioittaa kansallista kolmikantaa, voi se tarvittaessa pyyhkiä ILO:n sopimuksilla vaikka lattiaa, eikä kukaan voi vaalien välisenä aikana tehdä sille yhtään mitään.

 

P.S.

Edelliseten kirjotusteni kommenttien perusteella totean, että kommentoijien olisi hyvä pysyä kirjoitetussa aiheessa, lukea se, tai edes perustella kommenttejaan, ettei kävisi liian selvästi ilmi että kommentit ovat "tilattuja" :D

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pääluottamusmies Petri Partanen, tulipa todella ala-arvoinen heitto, "kommentoijien olisi hyvä pysyä kirjoitetussa aiheessa, lukea se, tai edes perustella kommenttejaan, ettei kävisi ilmi että kommentit ovat tilattuja". Mielestäni kirjoituksiasi kommentoineet ovat pysyneet varsin hyvin aiheissa. Luen itseni tähän joukkoon. Vertaukseni pääluottamusmies Erkki Partaseen liittyi myöskin 9.9. kirjoittamaasi aiheeseen koska edustamallasi liikkeellä on ainakin kirjoituksiesi perusteella aikomus toimia aivan samoin kuin 1990 luvulla Esko Ahon hallitusta vastaan.
Tämän aamuinen kirjoituksesi on ilmeisesti jätetty lukematta ja kommentoimatta "tilausten" puutteessa. Sitä sa mitä tilaa, näinhän sanotaan.
Minä uskaltauduin kirjoittamaan ihan oma-aloitteisesti ja näin olen tehnyt aina, joten voit olla huoletta.

Toimituksen poiminnat