Lindström pysyy kovana – toisten rahoilla onkin helppo näytellä rohkeaa

Paikallinen sopiminen lisääntyi tällä viikolla huomattavasti, nimittäin sellainen paikallinen sopiminen, jossa sovitaan työpaikoilla työnantajan kanssa ylityökiellon rajoista. Niille jotka eivät tämmöisistä joudu neuvottelemaan, voi tämäkin asia tuntua äkkiä lehdestä lukien jotenkin yksinkertaiselta asialta. Sitä se ei kuitenkaan ole varsinkaan ”isoissa taloissa”, joissa työaikamuotoja on vähintään yhtä monia, kuin on erilaisia tuotannollisiakin, ympäristöllisiä ja turvallisuuteenkin liittyviä haasteita tämän sopimisen johdosta. Tällä hetkellä työntekijöitä ja työnantajia harmittaa yhtälailla – kuin käpy jäässä, oravan lailla. Eläimet välttelevät luontaisesti konflikteja, niin tekee ihminenkin, joka taistelee vain jos näkee mahdollisuuden voittaa. AY-liike näkee tässä kyllä mahdollisuuden voittaa.

Sillä välin kun kolmikannan kaksi isointa asettuvat toisiaan vastaan tuimin katsein, toinen niistä tökittynä ja ärsytettynä, yllyttää kolmas nurkka Lindströmin äänellä taistelemaan. KiKy-ministeri Lindström toteaa selkeästi että ”siihen hallitus ei ryhdy”, kun häneltä eduskunnan kyselytunnilla kysyttiin, että aikooko hallitus perua työntekijöiden irtisanomisturvaa heikentävän lain.

Helppo on olla kovana, kun oman palkan takeena on valtion pohjaton kassa. Sillä välin työntekijät ja työnantajat kärsivät taloudellisia tappioita. Taputtaisin ja hymistelisin jos kyseessä olisi parodia. Valitettavasti kyseessä onkin moderni tositelevisio nimeltään ”työssäkäyvät sohvaperunat”, joilta leikataan rahallisia etuuksia – annetaan kunnolla keppiä ilman porkkanaa. Sitten katsotaan miltä tuntuu. Lapset itkevät ja aikuiset riitelevät, ei ole kolmedee, vaan peräti tosidee.

Toinen todellisuus

Tosiasiassa Lindströmistä lain eteneminen ei ole kiinni. Jos joku teollisuuden työnantajista, esimerkiksi Teknologiateollisuus sanoisi, että nyt tämä pelleily saa luvan loppua, niin siinä vain Suomen yrittäjien hippulat vinkuisivat, kun heistä tulisi hallituksen entinen mielitietty lobbari. Se jolla viimekädessä on eniten nappulaa, määrää mitä oikeistolainen hallitus tässä maassa tekee! Teollisuuden suurilla liitoilla on vielä aikaa ja mahdollisuus Kokoomuksen kautta painostaa hallitusta tulemaan järkiinsä. Pyydän teitä tekemään sen.

Se joille tämmöinen verhojen takainen valtapeli kuulostaa oudolta, niin ei se sitä ole. Verhojen takaista valtapeliä on ollut olemassa niin kauan, kuin on ihmisiäkin ollut olemassa. Ai niin, miten tämmöistä verhojen takaista valtapeliä vastaan sitten voi kamppailla, no tietenkin joukkovoimalla. Joukkovoima, tuo viimekäden lopullinen päättäjä, on aina kansalla itsellään. Kyse on vain siitä, että kansa ärsyyntyy riittävissä määrin sitä joukkovoimaa käyttämään. Tätä kynnystä seurataan nykyisin hyvinkin tarkasti kaiken maailman gallupeilla.

AY-liike edustaa kansaa ja se koostuu vaaleissa demokraattisesti valituista päättäjistään. Sen sisällä rahapussin koolla ei saa yhtään enempää tai vähempää sananvaltaa. Toisin on kolmikannan kahdessa muussa nurkassa. Kansa alkaa herätä, olisiko hallituksen jo pikkuhiljaa aika romppeensa kerätä?

petripartanen

Kiinnostuksen aiheet: Brändäys, projektinhallinta, aluepolitiikka, EU, hanketyö, työelämä, ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu