Vastaus Susanna Koskelle

Susanna Koski totesi Pohjalaisen kolumnissaan 22.09.2018, että poliittiset lakot tulisi kieltää lailla. Kirjoituksen hän kohdisti työntekijäjärjestöjen meneillään olevaan ”viimeinen niitti”-kampanjaan, jota vauhdittavat ylityökiellot, ja pian lakotkin.

Susanna Koski ei voisi olla enempää väärässä, kun hän väittää, että työtaistelut kohdistuvat viattomiin yrittäjiin. Kosken edustama puolue on hallitustaipaleensa aikana tehnyt selväksi, että nyt ajetaan vain ja ainoastaan työnantajien asioita. Työntekijöille on lisätty 24 tuntia työaikaa, julkiselta sektorilta on leikattu kolmannes lomarahoista, työnantajien työeläkemaksusta siirrettiin osa työntekijöiltä perittäväksi, joka käytännössä nosti työn verotusta ja ansiosidonnaisesta päivärahan kestoa on lyhennetty. Kaikissa näissä on osoitettavissa hyötyjäksi nimenomaan työnantajat järjestöineen, jotka ovat myös istuvan hallituksen vaalirahoittamisenkin takana. Teot puhuvat puolestansa – syyttömiä osapuolia ei ole olemassakaan.

Kokoomuksen eduskuntavaaliohjelmassa vuonna 2015 ei palkansaajien tulojen leikkauksista ollut mainintaa. Poliittisten lakkojen kieltämisellä Koski tuokin Kokoomuksen ja työnantajajärjestöjen vahvan poliittisen kytköksen ytimen esiin. Kun eduskuntaan päästään käyttämään valtaa omien etujärjestöjen rahoittamalla virheellisellä vaalikampanjalla, niin onhan se varmaan ikävää katsoa vierestä, kun joku tässä maassa vielä pystyy aktiivisesti toimimaan tämmöistä politiikkaa vastaan. Kautta maailmanhistorian totalitäärisissä banaanivaltioissa on säädetty lakeja, joilla hallitusta vastustavia tahoja pyritään kontrolloimaan ja hallinnoimaan paremmin. Tästähän Kosken avauksessakin viimekädessä on kyse. Minun ja palkkaa nauttivien työkavereideni vaikutusvallan hävittämisestä, sinun edustamasi oikeistolaisen etujärjestövallan eduksi. Suomen routaisessa maassa ei kannata viljellä banaaneja, jos se sinulle ja etujärjestöillesi on vielä epäselvää. Tämä oli meille se viimeinen niitti.

petripartanen

Kiinnostuksen aiheet: Brändäys, projektinhallinta, aluepolitiikka, EU, hanketyö, työelämä, ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu