Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Vastaus Susanna Koskelle

Susanna Koski totesi Pohjalaisen kolumnissaan 22.09.2018, että poliittiset lakot tulisi kieltää lailla. Kirjoituksen hän kohdisti työntekijäjärjestöjen meneillään olevaan ”viimeinen niitti”-kampanjaan, jota vauhdittavat ylityökiellot, ja pian lakotkin.

Susanna Koski ei voisi olla enempää väärässä, kun hän väittää, että työtaistelut kohdistuvat viattomiin yrittäjiin. Kosken edustama puolue on hallitustaipaleensa aikana tehnyt selväksi, että nyt ajetaan vain ja ainoastaan työnantajien asioita. Työntekijöille on lisätty 24 tuntia työaikaa, julkiselta sektorilta on leikattu kolmannes lomarahoista, työnantajien työeläkemaksusta siirrettiin osa työntekijöiltä perittäväksi, joka käytännössä nosti työn verotusta ja ansiosidonnaisesta päivärahan kestoa on lyhennetty. Kaikissa näissä on osoitettavissa hyötyjäksi nimenomaan työnantajat järjestöineen, jotka ovat myös istuvan hallituksen vaalirahoittamisenkin takana. Teot puhuvat puolestansa - syyttömiä osapuolia ei ole olemassakaan.

Kokoomuksen eduskuntavaaliohjelmassa vuonna 2015 ei palkansaajien tulojen leikkauksista ollut mainintaa. Poliittisten lakkojen kieltämisellä Koski tuokin Kokoomuksen ja työnantajajärjestöjen vahvan poliittisen kytköksen ytimen esiin. Kun eduskuntaan päästään käyttämään valtaa omien etujärjestöjen rahoittamalla virheellisellä vaalikampanjalla, niin onhan se varmaan ikävää katsoa vierestä, kun joku tässä maassa vielä pystyy aktiivisesti toimimaan tämmöistä politiikkaa vastaan. Kautta maailmanhistorian totalitäärisissä banaanivaltioissa on säädetty lakeja, joilla hallitusta vastustavia tahoja pyritään kontrolloimaan ja hallinnoimaan paremmin. Tästähän Kosken avauksessakin viimekädessä on kyse. Minun ja palkkaa nauttivien työkavereideni vaikutusvallan hävittämisestä, sinun edustamasi oikeistolaisen etujärjestövallan eduksi. Suomen routaisessa maassa ei kannata viljellä banaaneja, jos se sinulle ja etujärjestöillesi on vielä epäselvää. Tämä oli meille se viimeinen niitti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Onhan se poliittinen lakko epämiellyttävä mutta pitäisikö tyytymättömien ensin ottaa piiskaa (poliittista?) ja odottaa spartalaisesti neljä vuotta että pääsee kommentoimaan.

Vai pitäisikö siirtyä suoraan kovempaan anarkiaan?

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Näin ajattelin ennen ja se olisi tottakin, jos vaalien alla oltaisi kerrottu kaikista näistä leikkauksista, palkanalennuksista ja työnajanlisäyksistä. Mutta kun ei kerrottu.

Tämän lisäksi tässä maassa on totuttu kolmikantaisesti asioista sopimaan ja siellä annetuista lupauksista myös pitämään kiinni. Nyt sitäkään ei ole tehty.

Kaikki on vain seurausta siitä, kun puheet ja teot eivät kohtaa.
#viimeinenniitti on sen vuoksi täysin oikeutettu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kyllä vaalien alla kerrottiin että leikkauksia ja vaikeuksia on tulossa koska Suomi oli ajettu silloin niin vaikeaan tilanteeseen. Joka synkimmät sosialistit tajusivat keväällä 2015 että tästä ei selvitä ilman rajuja leikkauksia. Kaikki yksityiskohdat ei tietenkään olleet silloin kerrottavissa koska tieto vaikeuksien laajuudesta oli paljon silloisen valtiovarainministerin takana. Kun sitten käytiin vaalit ja hallitusohjelma kirjoitettiin alkoivat tervehdyttämistoimet eikä ne olleet kaikkien mieleen vaikka olivatkin välttämättömiä ja ihan pakollisia.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Susanna Koski on mitä on, ilmeisesti haluaa viedä leivän tuunarin ja ja hänen lastensa suusta. Susanna Koski ei elä tässä todellisuudessa.

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Liekö jo petaa tulevaa työpaikkaa EK:sta tai SY:stä, jos vaikka käy vaaleissa köpelösti? Ihmisvihalla ei pitkälle pötkitä vaalien kautta.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

En nyt malta heittämättä tähän hiukan kielenhuoltoa: "Liekö jo petaa" sanotaan perinnesuomeksi "petanneeko jo". Tämän rakenteen olen huomannut olevan enenevässä määrin katoamassa.

Muuten arvoisa blogisti on täsmälleen oikealla asialla, siitä kiitokset!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Luudin että se on pedanneeko.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Koski heittää tarkoituksella täkyjä, joiden avulla saa nimeään pinnalle.

Ei niin, etteikö hän olisi vilpitön sanoissaan, mutta ehdoton hän tuskin on.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Vaasan vaalipiiristä nousi eduskuntaan kaksi naista kokoomuksesta Susanna Koski ja Paula Risikko, miehet jäivät mopen osalle. Täsä kaksi kovaksikeitettyä naista, joilta mielestäni puuttu empatia.

Monesti olen miettinyt kuka haeitä äänestää, sama se. Lähinnä tunnen sääliä valittuja kuin heitä äänestäneitä kohtaan

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Niin mitä voikaan odottaa nuorelta naiselta jolla tällaisia mielipiteitä?

Susanna Kosken suusta lainattua.

"Kokoomusnuorten puheenjohtajana hän ajoi voimakkaasti kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoinnin poistamista."

"Koski on kertonut kannattavansa nykyistä suurempien tuloerojen mahdollistamista. Hänen mielestään työntekijöiden palkkausta tulisi laajojen yleissitovien työehtosopimusten sijasta sopia yksilöllisemmin esimerkiksi työtehon ja -panoksen perusteella."

Tämä yllämainittu sopii hyvin hänen agendaansa halua saada irtisanomis-suojalaki poistettua alle 20 henkilön yrityksistä, näin alkuun..

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

SDP tuki KIKY-sopimusta, ilmeisesti muisti ei enää niin pitkälle yllä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170923220041...

Velaksi on varmasti hyvä elää.... hetken

PS1. mihin unohdit kikyn tuomat veronalennukset? Pienituloiset saivat lomarahaleikkausten jälkeen tililleen enemmän, suurituloiset taas vähemmän mikä on täysin oikein. Ilmeisesti noin ei saa tehdä

PS2 Kiky on vain määräaikainen ja eikö AY-liike ole aina ulosmitatessaan noussutta tuottavuutta luvannut huonona aikana toimia toiseen suuntaan? vai oliko se vain lupaus jota ei tarvitse pitää? Ja todellisuudessa leikkaus tuottavuuden laskussa tehdään vain ja ainoastaan työttömyyden kasvulla.

Joskus tulen miettineeksi sitä, että miksi jotkin ay toimijat haluavat joskus niin kovasti puuttua toisten eli virkaveljiensä palkkaukseen ja vielä siten että itselle halutaan lisää ja heiltä pois? Normaalia?

Loppuun vain toteamus että kiky sopisi kuten muutkin nykyisen hallituksen päätökset ay-liikkeelle, mutta ongelmana on vain väärät päättäjät.

Toimituksen poiminnat