SDP vastaa Hänniselle

Keskustapuolueen entinen K-P alueen toiminnanjohtaja Erkki Hänninen kritisoi kirjoituksessaan Keskipohjanmaassa 8.4.2019 minun jääneen ”KIKY-poteroon”. Hänninen on oikeassa, mutta väärässä hän on poteron nimestä. KIKY-poteron nimi on täsmällisemmin 2-4% KIKY-palkkakuoppa, jonne Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset tuomitsivat yli kaksi miljoonaa palkansaajaa. Jos heidän vuonna 2015 kaavailemat pakkolait olisivat toteutuneet, niin leikkauksien vaikutus olisi ollut jopa kymmeniä prosentteja. Nämä eduskuntavaalit ratkaisevat tulevatko nämä kymmenien prosenttien palkkojen pakkolaki-leikkurit taas pöydälle. Niillä ei yksikään puolue neljä vuotta sitten kampanjoinut, eikä kampanjoi tälläkään hetkellä, mutta siellä ne pöytälaatikossa odottavat esille tulemistaan. KIKY ei vielä leikannut Hännisenkään eläkkeistä, koska samalla nostettiin eläkemaksuja. Eläkejärjestelmämme luonne tekee sen, että palkkojen leikkaukset leikkaavat automaattisesti myös eläkkeistä. Minun tehtävänä jo pelkästään SAK alueellisena puheenjohtajana on tästä vaalien alla muistuttaa. Samalla Hänninen voisi tarkastella uudelleen perättömiä väitteitään AY-liikkeen verovapaudesta.

 

Haluan myös kommentoida Palosaaren ja Pajunpään kirjoitusta 6.4. Keskipohjanmaassa siten, että KIKY-vuosien jälkeen vuonna 2020 tehdystä työtunnista saa 2-4% vähemmän käteen, kuin ennen  KIKY-vuosia. Tämä tarkoittaa sitä, että työn verotus on kasvanut saman verran, eikä tämä raha mennyt valtion talouden parantamiseen, vaan työnantajien taskuihin. Samalla valtion talous heikkeni ansiotuloverotuksen verran, joka teki KIKYstä eräänlaisen uuden tavan tukea yrityksiä, eli uuden yritystuen entisten joukkoon.

 

Minulle parempi huominen ei tarkoita yli kahden miljoonan palkansaajan palkkojen leikkauksia, tai vajaan kahden miljoonan eläkeläisen eläkkeiden leikkauksia. Ihmettelen miksi tämmöisen politiikan kritisoiminen leimataan keskustassa ylimalkaisesti vain ”Ei-liikkeen” valittamiseksi.

 

Eduskuntavaaliehdokas
Petri Partanen

petripartanen

Kiinnostuksen aiheet: Brändäys, projektinhallinta, aluepolitiikka, EU, hanketyö, työelämä, ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu