Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Vaalisaunomisemme uutisissa.

Meidän vaalisaunomisestamme oli maanantain 20.10.2008 MTV3 seitsemän uutisissa juttua.
Pääset näkemään tämän jälkikäteen MTV3 nettiTV internetsivuilta.
Jutussa olevaan omaan kommenttiini haluaisin vielä lisätä sen mitä siitä jäi pois.
Eli Nuorille pitäisi jo koulussa opettaa paremmin mitä politiikka ja vaikuttaminen tarkoittaa ja miksi äänestää. Nykyisellään tämä on riittämätöntä ja ei olekaan mikään ihme, että niin harva nuori vaivautuu äänestämään, sitä kun ei koeta omaksi jutuksi. Siksi olenkin äänestysikärajan laskemista vastaan. Meidän tulisi ennemminkin aloittaa ns. poliittinen kasvatus jo ala-asteelta nyt heti, niin sitten voisimme uudestaan n. 10 vuoden päästä harkita äänestysikärajan laskua.
Toki vanhemmillakin on oma vastuunsa lapsen kasvattamisessa, mutta kun eivät kaikki alle 40 vuotiaat ole enää nykyisin niin ahkeria äänestäjiä kuin heitä vanhemmat. Vahinko sitten kertautuu heidän lapsissaan sukupolvelta toiselle poliittisena tietämättömyytenä ja harhakuvitelmina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Riina Pukki (nimimerkki)

Toivon, että 10 vuoden päästäkään ei tarvitse harkita päästäisimmekö lapsemme päättämään, lapset ovat lapsia ja lasten asioista päättävät aikuiset. Lasten paikka ei ole politiikassa muuten kuin, että myös lasten tarpeet pitää ottaa huomioon. Sen verran hyvin vielä oman lapsuuden muistan, että politiikka ei voinut ala-aste-iässä vähemmän kiinnostaa. Vaikka Suomen liittyessä EU:hun tulikin tunne, että siitä ei hyvää seuraa, vaikka asiasta ei sen enempää ymmärtänytkään.
Ongelma äänestysprosentin laskuun on myös se, että nuoret kuten myös vanhemmat kokevat usein, ettei äänestämisellä voi vaikuttaa kuitenkaan. Näin sanoi esimerkiksi yksi vanhempi nainen: "Samat naamat, samat lupaukset, eikä mitään tapahdu kuitenkaan."

Johanna Lamberg

Nämä ovat hankalia asioita. Itse periaatteessa kannattaisin äänestysikärajan laskemista, mutta sitten luin kolumnin ja myös ehdokaskaverini blogista (joka on keskustellut nuorten kanssa) kuinka nuorten ajatusmaailma on musta-valkoinen.

Esimerkiksi nuorista merkittävä osa kannattaa kuolemantuomiota ja Itävallassa äärioikeisto pääsi valtaan osin nuorten äänillä. Itse en kannata ihan samoja asioita.

Poliittinen apatia on kyllä ihan tosiasia, mutta sen ratkaiseminen monimutkaista.

Huumorilla sävystetty blogi on tuolla http://www.vihrealanka.fi/tontilta/aanestysikaraja...

Johanna

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

" Näin sanoi esimerkiksi yksi vanhempi nainen: ”Samat naamat, samat lupaukset, eikä mitään tapahdu kuitenkaan.” "

Siksipä monet haluavat äänestää, jotain uutta. Siihen perustuu perussuomalaisten kannatus.
Harmi kun nuoret eivät ole päässet kunnolla hyödyntämään tätä saumaa itse, yhtä hyvin olisi voinut nuorten osuus politiikassa nousta kuin nyt perussuomalaisilla. Ihmiset haluavat jotain uutta.

Olen myös samaa mieltä, että lapsen tulisi saada olla lapsi, mutta silti olisi hyvä, että koulussa olisi enemmän politiikan opetusta, ettei se tule kuin märkä rätti keskelle naamaa sitten 18 vuotiaana.

"Poliittinen apatia on kyllä ihan tosiasia"

Näin on ja se onkin todella iso asia purtavaksi. Monisyinen ja sävytteinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset