*

Blog By Partanen Palkansaajan ajatuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattiliitto

Älä maksa hyväosaisen työttömyysturvaa

Kesä saapuu ja niin saapuvat myös kesätyöntekijät työpaikoille. Pääluottamusmiehenä on pakko muistuttaa ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin ammattiliitosta ja siihen kuulumisen tärkeydestä.

Pohjoismaat ovat paratiisi ja muu maailma on ”se normaali” työelämäkysymyksissä. Näin minulle kuvasi maailmaa eräs Ruotsin pitkäaikainen kansainvälisiin työelämän oikeuksiin erikoistunut henkilö. Mikä nyt sitten esimerkiksi Suomesta tekee ”paratiisin”, sillä palkankorotuksia ei näy ja työaikakin pitenee?

Ministeri Anne Bernerin unelma

Uusi Suomi kertoi 10.4.2016 artikkelissaan ministeri Anne Bernerin yrityksestä puhdistaa mainettaan blogissa, jonka palvelinta ei linkistä löytynyt. Minä kuten jokainen täysi-ikäinen ihminen tiedän, että sana ei riitä todisteeksi, vaan tarvitaan näyttöä. Jos Anne Berner sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä veroparatiisien kanssa, se ei todista mitään. Jokainen, myös ministeri, voi sanoa, mitä sylki suuhun tuo, mutta näytöksi se ei riitä.

Kolme vaikeaa yhdyssanaa. Naisliike. Ammattiliitto. Yleislakko.

Ja näillä konsteilla Suomi lähtee nousuun ja ostovoima lisääntyy?

 

Budjetissa autoista pidettiin huolta. Iloitaanko siitä että bensan hinta ei nouse, ja uuden auton hankintaan saa tukea? Vaikka iltapäiväkerhoon, avannepusseihin tai mummon vaippoihin ei olisikaan varaa. Tai siihen autooon jolla voisi niin säästää.

Jos halutaan vain leikata, miksei kaikkia yli 4000 euron kuukausituloja siirretty verotuloiksi ja rukattu muutakin verotusta reippaasti? Koska sitä kitinää ei haluttu. Koska tehtiin puhtaasti ideologisia päätöksiä.

 

Turvaton työelämä!

Arjen Onni on yhdelle työ, toiselle opiskelu, kolmannelle perheen kanssa vietetty yhteinen aika. Kaikissa yhteinen tekijä on turvallisuuden tunne.

Ay-liikkeen arvot

Aina silloin tällöin kuulee kritiikkiä Ay-liikkeen moraalia ja arvoja kohtaan. Kritiikki on perusteetonta, sillä Suomalaisella Ay-liikkeellä on korkea moraalikäsitys ja yhdenvertaisiin ihmisoikeuksiin perustuva arvomaailma.

Lakkojen murtaminen vaarantaa kaikkien työntekijöiden edut

Tiistaina 23.9. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjesti pääkaupunkiseudun merkittävimmän työtaistelun vuosiin. Lakko vastusti Helsingin kaupungin kiinteistöpalveluyhtiön Palmian yhtiöittämistä. Konsulttiyhtiö NAG Strategy & Transactionin selvityksen perusteella se laskisi Palmian siivoojien, vartijoiden, ruokapalvelutyöntekijöiden ja huoltomiesten peruspalkkoja 4-8% ja lisiä jopa 16%.

Julkea JHL (230 000 jäsentä) + Palveleva PAM (230 000 jäsentä) = 460 000 jäsentä

Matti Wibergin mainiossa pamfletissa Julkea sektori väitetään, että julkinen sektori paitsi palvelee meitä parhaalla mahdollisella tavalla kansakunnan edestä uhrautuen, myös ja joskus ensisijaisesti ajaa puhtaasti omaa etuaan.  Esimerkkinä  Wiberg esittää mm. kuntafuusioiden irtisanomissuojat, jotka turvaavat työsuhteet ketjutettuina vuosikausiksi: onko tämä todella kuntalaisten etu?

Sinä olet syy muutokselle

Suomen talous on alamäessä. Joka päivä tämän saavat kokea tuhannet irtisanotut työntekijät. Valitettavasti Suomessa työntekijöitä ei kunnioiteta kuin juhlapuheissa. Teot kertovat kuinka porvarilliset voimat halveksuvat ”ahneita suomalaisia työntekijöitä”, vaikka jokainen meistä tietää syyn olevan porvareiden pohjattomassa ahneudessa. Herrat kun ovat valmiita nostamaan omaa palkkaansa joka vuosi, vaikka yhtiön tulos olisi kuinka heikko. Työntekijöiden vaatiessa muutamaa senttiä lisää tuntipalkkaansa, ollaan romuttamassa yhtiön kannattavuus.

YTK huijaa vastavalmistuneita mainoskampanjassaan

Facebookia selatessani vastaan tuli YTK:n mainos, joka on ilmeisesti kohdennettu vastavalmistuneiden vanhemmille, että nämä ottaisivat nuorelle vakuutuksen työttömyyden varalta. Mainoksessa luvataan nuorelle antaa työttömyysturva maksua vastaan. Maksamalla heti vuosimaksun, luvataan nuorelle vastavalmistuneelle lahjaksi työttömyyden ajalta turvaa.

Akavan puheenjohtaja (Fjäder) ei ole tehtäviensä tasalla

Laitoin seuraavanlaisen mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin, mutta koska vaikuttaa siltä, että se jää julkaisematta, julkaisen sen täällä. Kirjoitus on vastine Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin taannoiseen vastineeseen, jossa hän puolusti haastattelussa selittämiään verolinjauksia ja osoitti kovin vähäistä huolta tuloerojen kasvusta. Kirjoituksessa on sekä ammattiyhdistystoimintaa selventäviä elementtejä että konkreettinen esimerkki siitä, kuinka hyödyttömiä veronalennukset voivat olla jopa keskituloisten parempiosaiselle puoliskolle, jos ne valuvat kohoaviin palvelumaksuihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä